Bestellijst

Geen bestellingen

Hoe maak ik een link van een plaatje?

Ga naar de tekst waarin het plaatje is opgenomen. Selecteer het plaatje door er op te klikken. Je ziet dan het plaatje wat blauw-achtig worden waaraan je kan zien dat je het plaatje hebt geselecteerd. Als dit niet lukt, dan is het plaatje waarschijnlijk nog niet opgeslagen. Klik sla dan eerst de pagina op ('Opslaan') en open hem opnieuw met 'Bewerken'. Dan lukt het selecteren zeker. 

Klik eventueel op het image icoon (zie hieronder) om te controleren of je het plaatje ook echt hebt geselecteerd. Als dat zo is, dan zie je in het venster de url van het plaatje verschijnen. Als het venster een leeg url veld laat zien, dan heb je het plaatje niet goed geselecteerd. Als het niet lukt om het plaatje te selecteren, sla het artikel dan een keer op voor de zekerheid, daarna lukt het meestal makkelijker. 

Als het plaatje is geselecteerd, kies dan het link icoon (de ketting schakel). Daar vul je de relatieve link in naar je pagina. Bijvoorbeeld /content/jouwpagina (zie hieronder). Het is wel handig om die pagina vooraf aan te maken, dan kan je het resultaat gelijk testen. 

Sla dit op en test de link. 

LET OP: Dit is niet bedoeld voor plaatjes die in de cursustekst zitten of in de categorietekst. Dat soort links zijn wel mogelijk, maar moeten in de administratie al worden aangebracht. Zie daarvoor de handleiding in de administratie. 


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3