Bestellijst

Geen bestellingen

Handleiding MijnVU administratie v2

Dit is de startpagina voor de handleiding van de tweede versie van de administratie van MijnVolksuniversiteit.nl. De eerste versie is gebruikt van 2011 t/m 2020 en heeft vele zogenaamde 'releases' gekend. Gemiddeld werd enkele malen per maand de functionaliteit aangepast op verzoek van de gebruikers of om de functionaliteit uit te breiden. En soms ook omdat het technisch gewoon nodig was. 

Deze tweede versie van de administratie is volledig nieuw gebouwd. Functioneel naar het model van de eerste versie, maar technisch is het een volledig nieuwe generatie. En zoals met zo veel ambitieuze projecten heeft de bouw van deze versie de nodige tegenslagen gehad. Dat is als het goed is nu verleden tijd en gaan wij met frisse moed verder op basis van deze versie. 

Het maken van een handleiding is soms nog meer werk dan het maken van de software. Omdat de functionaliteit van v2 vergelijkbaar is met v1, bestaat deze eerste uitgave van de handleiding uit een korte algemene introductie en een serie korte video's die een beeld geven van de nieuwe versie. 

INTRODUCTIE

Wij gaan elke bestaande klant één voor één migreren van de bestaande versie naar de nieuwe. Daarbij wordt alle historie overgezet zodat u geen geschiedenis kwijt raakt. Zodra u 'aan de beurt' bent, ontvangt u van ons de informatie met betrekking tot de overstap. Technisch zouden wij iedereen tegelijk over kunnen zetten, maar dat levert waarschijnlijk zoveel vragen op, dat we zelf niet voor die optie kiezen. En de oude versie doet het nog prima, dus waarom zouden we een risico nemen?

U krijgt van ons het webadres waar de nieuwe applicatie staat. Die lijkt sterk op de oude. Ook het inlogscherm. dat is hetzelfde, dus dat zal geen probleem geven. Ook uw inloggegevens zijn hetzelfde, dus dat moet ook lukken. 

U komt dan binnen op de nieuwe homepage (het 'dashboard'):

Daar treft u aan:

 1. De bekende zoekfuncties voor cursussen en personen, het seizoen waarin u werkt met keuze balk en de gewenste interface taal. (de Help functie werkt helaas nog niet)
 2. De menu structuur. De volgorde is iets aangepast. Dat komt ook in de instructie video's terug. Maar het zal logisch aanvoelen.
 3. De statistieken, maar nu met actie mogelijkheden. Zo staat er of/hoeveel mails er verzonden kunnen worden en de knop om het te doen staat er naast. 
 4. De grafieken met gebruiksgegevens
 5. Nieuws. Hier zijn nu twee blokken. Het door ons te communiceren nieuws maar ook intern nieuws van uzelf. Als u uw collega's iets mee wilt geven, maak er een nieuws item van en ze kunnen het lezen.
 6. En de uitlog functie. 

We hebben korte instructiefilms over de volgende onderwerpen:

 1. Wat staat waar? Een korte toer door de menu's
 2. Personen Uitleg over het personenscherm en hoe dat aan te passen.
 3. Een persoon aanmaken/aanpassen Een enkele persoon toevoegen of aanpassen wordt hier voorgedaan.
 4. Een titel toevoegen en daar een cursus van maken.
 5. Inschrijvingenscherm  Een korte uitleg over de functies op het inschrijvingenscherm.

En daarnaast nog een aantal pagina's met een toelichting:


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3