Bestellijst

Geen bestellingen

Cursustitels toevoegen/onderhouden

Kies het hoofdmenu “Programma” en het submenu “Cursusteksten”. U krijgt het volgende scherm:

Iedere cursus, workshop of ander type activiteit dat uw wilt inplannen in een seizoen, heeft een omschrijving nodig voor op de website en een herkenbare titel. Die geeft u eerst aan via dit scherm. Als alle gegevens die bij een bepaalde cursustitel horen zijn ingevoerd, dan is die titel in te plannen in het seizoen. Een cursustitel zelf hoeft in principe maar één keer opgenomen te worden. Bijvoorbeeld "Engels leren, niveau " wordt hier ingevuld. Daarna is deze cursus meerdere keren in te plannen in het seizoen ('s ochtends, 's avonds enz), maar ook weer opnieuw in te plannen in een volgend seizoen.

Kies 'Toevoegen als u een nieuwe titel wilt toevoegen of klik op de titel om naar het scherm te gaan om de gegevens aan te passen of om de titel helemaal te verwijderen. 

De titels zullen meestal over een aantal pagina's weergegeven zijn. U kunt naar een bepaalde pagina springen door op het nummer van de pagina reeks te klikken of u kunt alle titels weergeven door op all te klikken. Verder kunt u de lijst filteren op type of zoeken naar een bepaalde titel.

Het detailscherm ziet er zo uit:

De zoekfunctie is te gebruiken om op dit scherm sneller van de ene titel naar de andere te gaan zonder terug te gaan naar de overzichtspagina.

Op dit scherm dient u een aantal gegevens in te vullen. Ten eerste de cursus titel. Bijvoorbeeld “Engels I”. Dit is de titel die gebruikt zal worden voor alle keren dat Engels I later zal worden gepland in het seizoen. Met andere woorden, u bepaalt hier niet het opnemen van Engels I in het seizoen, maar u bepaalt welke teksten en boeken er horen bij alle keren dat u straks Engels I gaat toevoegen aan het programma. 

U voert een titel in en u kiest een cursustype (cursus, workshop, lezing of excursie). Dan zijn er verschillende teksten mogelijk. Ten eerste de tekst zoals die in de export naar het programmaboekje moet komen. Ten tweede de tekst zoals deze op de website gaat komen. Zijn deze teksten gelijk aan elkaar, dan kunt u met knippen/plakken de tekst overnemen. De “leadtekst” is een speciale korte tekst voor de lijstweergave op de websites. 

Mocht de titel van de cursus langer zijn dan 32 posities, dan kunt u bij “Titel voor incasso” zelf een verkorte versie van de titel opgeven zodat deze nog herkenbaar is voor de deelnemer op zijn bankafschrift. Bij een incasso wordt de titel namelijk ingekort en soms maakt dat de incasso omschrijving erg onduidelijk.

Er is een mogelijkheid om een versie aan te geven bij de cursustekst. U moet zich realiseren dat de cursustekst over verschillende seizoenen heen kan worden hergebruikt. In de meeste gevallen is dat juist prettig. Een eenmaal goed opgezette tekst die veel inschrijvingen aantrekt moet vooral zo blijven. Maar, mocht het voorkomen dat u in het volgende seizoen toch af wilt wijken van de tekst of wellicht de cursus in een andere categorie wilt indelen, dan kunt u opnieuw (als voorbeeld) een cursus “Engels I” aanmaken, maar dan geeft u die cursus bijvoorbeeld versie 2 of versie 2012 of versie B. Die indicatie die u hier geeft wordt later weergegeven bij het zoeken naar de cursustekst zodat u makkelijk het onderscheid kunt maken.

Dan kunt u nog aanvullende informatie invoeren bij deze cursusteksten voor eigen gebruik indien gewenst. Deze tekst gaat niet naar de website! Indien u aanvullende informatie op de website wilt publiceren, dan gaat dat via het toevoegen van aanvullende informatie bij de boeken die dan aan de cursus gekoppeld kan worden.

Dan is het verstandig om een SEO Meta Title op te geven. Dit is een korte tekst die door bijvoorbeeld Google wordt gebruikt om uw cursus te beschrijven in het zoekresultaat op Google zelf. Het helpt ook om hoger in de zoekresultaten terecht te komen. En als u die Title dan toch invult, vul dan ook gelijk relevante zoekwoorden in (door een komma gescheiden) die uw cursisten kunnen gebruiken om uw cursus te vinden. Google biedt ook hulpmiddelen aan om te onderzoeken welke woorden hier het best gebruikt kunnen worden.

Tenslotte, veel gebruikers knippen/plakken teksten voor de website vanuit een Word document. Hierbij heeft Word de vervelende eigenschap om allerlei voor het oog niet zichtbare stuurinformatie mee te geven. Die komt dan zonder dat u dit ziet op uw website terecht (u kunt deze stuurinformatie zichtbaar maken door in MijnVU in de Editor op het knopje "HTML" te klikken). Het effect is bijvoorbeeld dat teksten op de website een heel ander lettertype hebben dan de bedoeling is. Om dit te voorkomen moet u eigenlijk zorgen dat de teksten niet rechtstreeks van Word naar MijnVU gaan. Het hulpmiddel "kladblok" wat op iedere Windows PC staat helpt u om dit "schoon" te krijgen. Volg deze stappen:

  •  Open een kladblok op de PC
  •  Knip/plak de tekst vanuit Word in dat kladblok. Sla dat op (tijdelijk, even op uw desktop bijvoorbeeld onder de naam tijdelijk.txt of zo)
  •  Dan markeert u die tekst volledig (ctrl+a) en knip hem volledig (crtl+x) uit het kladblok. 
  •  Dat plakt u de tekst in het webtekst vakje op MijnVU (crtl+v) en sla dat op.
  •  Daarmee krijgt u echt "schone" teksten in MijnVU en dus op de site. 

Doe nu iedere volgende tekst via het zelfde kladblok (knip -> plak naar kladblok -> opslaan -> knip -> plak naar MijnVU) en u heeft volledig controle over de wijze waarop de site er uit komt te zien. U kunt in de teksteditor in MijnVU wel gewoon met vetcursief, onderstreept enz werken, dat komt goed mee naar de site. 


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3