Bestellijst

Geen bestellingen

Courses block

Op de homepage van de website kunnen in het gebied 'Cursussen' een aantal blokken staan. Deze worden 'Courses block' genoemd. Een wat misleidende naam wellicht, want ze worden gekoppeld aan een categorie of aan een vrije tekst.

De met rood aangegeven gebieden zijn 'Courses blocks'. Die met de 1 is er een die is gekoppeld aan een categorie uit de administratie en die met een 2 is een 'vrij' blok wat u kunt inzetten om iets onder de aandacht te brengen. 

Stel dat u een blok wilt instellen per hoofd (of sub)categorie, dan moet u uiteraard eerst de gegevens uit de administratie importeren (zie het betreffende hoofdstuk in de handleiding). Vervolgens kiest u het toevoegen van een nieuw Courses block. Op het dan volgende scherm kunt u een administratieve titel aangeven waarmee u het block later makkelijk kunt terugvinden op de pagina 'Inhoud'. Dit is dus niet de te tonen categorie aanduiding, die komt uit de administratie. Vervolgens selecteert u het block type. Om een categorie te tonen is dit 'Category reference'. Daardoor verschijnt daaronder de lijst met categorieen uit de administratie. Kies de gewenste categorie. Dan kunt u met 'block weight' nog de volgorde van de blokken op de homepage bepalen indien u er meerdere plaatst. Sla het block vervolgens op en ga naar de homepage om het resultaat te bekijken.

Om een vrij block te maken doet u hetzelfde, alleen kiest u type Custom data. Dan moet u wel de te tonen header in het blok opgeven bij 'Block title'. Dan voert u de blok tekst in en voegt u het verplichte plaatje toe (formaat 380x200px). 

Omdat een block altijd door moet linken naar een pagina, moet u bij een vrij blok hier zelf de juiste pagina link invoeren. Stel dat uw pagina het relatieve adres /content/opendag heeft (dat is het deel van het webadres achter de website url), dan vult u dat hier in. Die pagina moet er dan wel zijn of komen, anders maakt u een 'broken link' aan. 

Vervolgens geeft u weer de volgorde aan bij 'block weight' en slaat u het op. Uw eigen blok is geplaatst. 


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3