Bestellijst

Geen bestellingen

Uiterlijk

Onder de menu optie Uiterlijk->Instellingen->VU standaard thema kunt u aan aantal zaken aan/uit zetten of invullen. Kijk niet naar de andere twee thema's, dat zijn standaard Drupal thema's die voor uw site niet worden gebruikt (maar wel door ons, dus aub gewoon laten staan). 

In de bovenstaande schermafdruk ziet u een aantal opties en het deel van de website waar ze op slaan. Ten eerste, let er op dat u de juiste instellingen ziet. Bij 1 staat dan 'VU standaard thema'. Als daar een ander thema staat of 'algemeen', dan bent u op de verkeerde plek.

Dan kunt u het Logo, de Naam van de website en de Slogan van de website aan of uit zetten. De pijl bij twee verwijst naar, van links naar rechts, het logo, de naam van de website (Volksuniversiteit Baarn) en de slogan (Leren Ontmoeten Beleven). Die kunnen dus ieder afzonderlijk aan/uit worden gezet. 

De andere drie vinkjes moeten zo blijven staan om de website werking niet te verstoren.

Dan is een eigen logo te plaatsen door het vinkje bij 'Standaardlogo gebruiken' uit te zetten en een eigen logo via 'bladeren' te uploaden naar het systeem. Als uw uw eerder geplaatste logo wilt vervangen, dan doete u een nieuwe upload waardoor het nieuwe logo wordt gebruikt. Let wel op, het logo mag niet hoger zijn dan 88px en de breedte moet u even in de gaten houden. Als het logo en de naam en de slogan allemaal 'aan' staan en het logo te breed wordt, dan treedt een ongewenste verschuiving op. 

Tenslotte kunt u een eigen 'favicon' plaatsen. Dat is een specifiek bestandje van 16x16 pixels wat op het browser tabblad wordt getoond. In dit voorbeeld staat er MV in blauwe letters op een donkere achtergrond. Maar u kunt daar uw eigen plaatje dus ook tonen. Let wel op de voorgeschreven afmeting en bestandstype. Google even op 'Favicon' en u vindt meerdere gratis online hulpmiddelen om van uw bestaande plaatje een favicon te maken. 


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3