Bestellijst

Geen bestellingen

Sessies oftewel lessen

Met de iconen op de sessielijst kunt u individuele sessies aanpassen of weggooien. Ook kunt u docenten en/of lokalen vervangen, toevoegen of weggooien op sessie niveau indien nodig. 

Cursus planning sessionlijst docenten.png

Indien u nu ALLE sessies wilt aanpassen waarbij de start en einddatum opnieuw worden uitgerekend, dan vult u de gegevens opnieuw in het bovenste kader in en de cursus wordt opnieuw gepland. Wel worden alle datums overschreven. Indien u dus individuele aanpassingen had gemaakt aan cursusdatums, dan moeten deze aanpassingen opnieuw worden gemaakt. Indien u slechts 1 sessie van datum wilt veranderen, dan kan dat op regel niveau.

Let op: Er staan 3 links net boven de lijst met sessies:

  1. Cursus: 123 (de cursuscode) Klik op deze link om terug te gaan naar het cursusdetail scherm.
  2. Voeg een sessie toe aan deze cursus. Doet wat het zegt: het voegt een extra sessie toe. Dit is een alternatief voor het invullen van een nieuw aantal sessies bovenaan en het daarna herberekenen.
  3. Verwijder alle sessies. Deze functie heeft u nodig indien u als Super User de hele cursus wilt verwijderen. Door de structuur van de database is het nodig om dan eerst alle sessies te verwijderen. Hiermee gaat u ook direct terug naar het cursusdetailscherm waar voor de Super User dan de 'Verwijder' optie zichtbaar is geworden.

Les valt uit

Indien een les uitvalt omdat een docent verhinderd is, dan zijn er twee iconen op lesregel niveau waarmee dit voor de meest voorkomende situaties geregeld kan worden.

Met het 'kalender' icoon plant u een nieuwe sessie voor dezelfde docent. U kunt dan een reden opgeven uit de lijst met sessie statussen die u eerder heeft gevuld. Bijvoorbeeld dat de docent door ziekte verhinderd was. Het resultaat is dat een nieuwe sessie standaard achteraan wordt ingeroosterd, maar dat kunt u zelf aanpassen indien nodig. Ook zal de oorspronkelijke sessie zichtbaar blijven met een indicatie dat de docent verhinderd was. Deze sessie wordt niet genummerd (hij is immers niet doorgegaan), maar blijft wel zichtbaar. In de docentenbetalingen wordt dit ook weergegeven zodat het de docent ook duidelijk is dat er niet is uitbetaald vanwege de verhindering.

Met het andere icoon kunt u de docent vervangen door een andere. De sessie blijft dan op dezelfde dag/tijd, maar krijgt een andere docent. Ook hier wordt de reden opgegeven voor de vervanging en blijft zichtbaar dat de oorspronkelijke docent is vervangen.

Probeer beide opties eens uit in een test cursus. 


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3