Bestellijst

Geen bestellingen

Land en taal

U kunt in principe zelf vertalingen toevoegen of aanpassen. U moet dan echter wel goed weten wat u doet. We geven hier een eenvoudig en veelgevraagd voorbeeld. Probeer het altijd eerst uit op de test site en kijk of een vertaling niet op meer plekken wordt gebruikt dan alleen de plek die u in gedachte heeft. Dat is namelijk vaak wel zo en dus moet u een vertaling zo kiezen dat hij in elke context de juiste uitleg geeft. 

Stel dat u het woord 'Afrekenen' wilt aanpassen naar 'Aanmelden':

Ga dan naar Instellingen->Land- en taalinstellingen->Interface vertalen->vertalen (de andere opties niet gebruiken aub). U komt dan op het scherm zols onderaan aangegeven. Op dat scherm staat dan nog een hele lange lijst met vertaalde woorden. Maar u vult 'Afrekenen' bij 'Tekst bevat' en klikt op 'Filter'. Dan ziet het scherm er uit zoals hieronder (mits 'Afrekenen' nog niet eerder was vertaald uiteraard). U ziet dan dat de brontaal (de site heeft Engels als brontaal) voor deze term oorspronkelijk 'Pay' was. Klik op 'bewerken' op de regel 'Pay' en pas de vertaling aan naar bijvoorbeeld 'Aanmelden'. Na het opslaan en het verversen van het scherm zal in het getoonde vakje met de bestelling voortaan 'Aanmelden' staan. 

LET OP: Niet alle vertalingen passen op de plek die voor ze was gereserveerd! Stel dat u in dit voorbeeld zou invullen 'Klik hier om aan te melden', dan gaat het helemaal fout. Het ontwerp is niet op zo'n lange zin voorbereid. Let daar dus op en controleer alles op elke pagina op de site en op uw mobiel!!!  

Dit is een eenvoudig voorbeeld. Er zijn ook termen die u wellicht in het Engels moet opzoeken. Ook speelt hoofdlettergevoeligheid een rol bij het vinden. En voor de meer complexe termen, er komen ook zinnen voor met variabelen er in. Dan zeker eerst uitproberen op de test site!


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3