Bestellijst

Geen bestellingen

Instellingen->Sjablonen

Op deze pagina kunt u de teksten aangeven die gebruikt worden in de mails (of brieven) aan cursisten om ze op de hoogte te stellen van hun inschrijving. Hoe het bevestigen werkt leest u op de pagina "bevestigen". U kunt hier de teksten in het Nederlands opgeven en, indien gewenst, in het Engels. Indien bij een cursist (persoon) individueel als taal "Engels" staat ingesteld, dan zal de tekst worden gebruikt die bij Engels staat.

In het zevende sjabloon kunt u de afsluiting (ondertekening) van uw emails invoeren. Hier kunt u een eenvoudig "Met vriendelijke groet" zetten of een complete afsluiting met uw adres en contact gegevens en eventueel een logo. Het logo dient u dan eerst bij media in het systeem te zetten als afbeelding. Dan zal onder de afbeelding een pad naar het plaatje komen te staan (dat lijkt op: https://admin.mijnvolksuniversiteit.nl/uploads/medias/media_722.jpg). U markeert dit volledige adres en kopieert het (Ctrl+c). Dan gaat u naar het sjabloon en zet u de cursus op de plek waar u het logo wilt hebben. Klik op het "image" icoon (een boompje) en plak het adres van het plaatje op de plek "Image url". Sla het sjabloon op en uw logo maakt onderdeel uit van de afsluiting van alle verzonden mails.

Dan zijn er nog 3 sjablonen voor het verzenden van informatie naar een docent (vanaf het cursusscherm) en 1 sjabloon voor het aanmaken van certificaten. De berichten naar de docenten worden gemaakt vanaf het cursusdetailscherm. De sjablonen worden op hetzelfde scherm gemaakt, maar dan via de multi-select met actie.

Functionaliteit in de sjablonen

Er is een eerste belangrijke stap gemaakt om de inhoud van de verzonden berichten meer op uw wensen af te stemmen. Het is nu mogelijk om een tekst op te maken en te voorzien van "vervangingen codes" een beetje vergelijkbaar met de manier waarop in Microsoft Word een samenvoeg document gemaakt kan worden. In het venster van de editor voor de sjablonen staan nu een reeks van {waardes} die u kunt gebruiken in uw sjabloon. Die waardes staan naast de door u in te voeren tekst. Dat ziet er zo uit:

In de lijst aan de rechterkant kunt u naar beneden bladeren om nog meer waarden te zien die u kunt gebruiken. Het gebruik is heel simpel, indien u in het sjabloon intikt:

Geachte {cursist_volledige_naam},

Bij deze bevestigen wij uw deelname aan de cursus {cursus_naam}.

Dan zal bij het verzenden een mail de deur uit gaan zoals:

Geachte heer R.P. Stolwijk,

Bij deze bevestigen wij uw deelname aan de cursus Italiaans voor gevorderden.

En zo verder. 

Er zitten wat speciale blokjes bij en er komen ook nog nieuwe blokjes bij. Het blokje {inschrijving_finstatus} geeft een tekst blok met daarin welk bedrag de cursus is verschuldigd inclusief de opbouw daarvan en welk bedrag er nog open staat (en waarom). Maar als u het simpel wilt houden kunt u ook het blokje {inschrijving_cursusprijs} en {inschrijving_bedrag_open} gebruiken. 

Let echter wel op: het is nog niet mogelijk om condities te gebruiken. Dus u kunt geen dingen doen zoals ALS( {inschrijving_bedrag_open} = 0, "U heeft geen betalingsachterstand" , "U heeft nog een openstaand bedrag van {inschrijving_bedrag_open}"). Dat houdt dus in dat u wat creatief moet zijn met de zinsopbouw. Het is de bedoeling om in een later stadium de conditionele verwerking van de teksten nog mogelijk te maken. Dat heeft echter nog niet de hoogste prioriteit. 

Indien u deze nieuwe functionaliteit wilt gebruiken, moet u al uw sjablonen ombouwen om de juiste teksten weer te geven. Het kan niet per sjabloon in gebruik worden genomen. 

Een voorbeeld van een certificaat staat hieronder. Er kan ook een link naar bijvoorbeeld een handtekening worden opgenomen die eerst als plaatje is toegevoegd in de bijlagen. 


HOME Handleidingen: ADMIN  SITES V2  SITES V3